qr code

qr code

Είμαστε όλοι φίλοι

Είμαστε όλοι φίλοι
"Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πως να ζω, τι να κάνω και πως να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο.Η σοφία δε βρισκόταν στην κορφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο"
Του Robert Fulghum

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Μέσα μεταφοράς- Κυκλοφοριακή αγωγή

Με αφορμή την μετακίνηση των παιδιών του νηπιαγωγείου με λεωφορείο, για την παρακολούθηση θεατρικής παράστασης, ασχοληθήκαμε με τα μέσα μεταφοράς.Πως αλλιώς μπορούμε να μετακινηθούμε; Είδαμε το χάρτη της Ελλάδας. Για να πάμε στην Αθήνα ποιοι τρόποι υπάρχουν;
Ταξινομήσαμε τα μέσα μεταφοράς σε αυτά της στεριάς, της θάλασσας και του αέρα και χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες με βάση την ταξινόμηση που κάναμε.Κάθε ομάδα σχεδίασε και έκοψε σε χαρτόνι κάνσον τα δικά της μέσα μεταφοράς και όλοι μαζί δημιουργήσαμε μία μακέτα των μέσων μεταφοράς....








Λύσαμε το σταυρόλεξο των μέσων μεταφοράς, τα μετρήσαμε και είπαμε την ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου (βλ. παλαιότερη ανάρτηση).
Κατασκευάσαμε τα δικά μας μέσα μεταφοράς με ποικίλα υλικά.
Με χάρτινα πιάτα και ποτήρια, αερόστατα....







Με γλωσσοπίεστρα, αεροπλανάκια...


Με χάρτινο πιάτο και χαρτόνι κάνσον, αυτοκίνητα...


Διαβάσαμε το βιβλίο " Η περιπέτεια της μικρής Κατόνης" και μιλήσαμε για τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι πεζοί και οι οδηγοί στους δρόμους.Φτιάξαμε με χαρτόνι κάνσον φωτεινούς σηματοδότες (βλ. παλαιότερη ανάρτηση), γνωρίσαμε τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και κυκλοφορήσαμε λίγο έξω από το νηπιαγωγείο για να δούμε κάποια από αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου