qr code

qr code

Είμαστε όλοι φίλοι

Είμαστε όλοι φίλοι
"Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πως να ζω, τι να κάνω και πως να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο.Η σοφία δε βρισκόταν στην κορφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο"
Του Robert Fulghum

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΗΛΙΟΣ

Αυτό το διάστημα χαιρόμαστε τις ηλιόλουστες μέρες. Τι είναι όμως ο ήλιος; Οι απόψεις των παιδιών, είναι πάνω κάτω οι ίδιες: "Είναι μία καυτή σφαίρα. Είναι ένας καυτός πλανήτης. Είναι μία καυτή μπάλα με ακτίδες." Μπήκαμε στο διαδίκτυο και είδαμε εικόνες. Ο ήλιος, λοιπόν, είναι ένα αστέρι που γύρω του περιστρέφονται πλανήτες. Γνωρίσαμε το ηλιακό σύστημα, πράγμα που μας επέτρεψε να αιτιολογήσουμε και το γεγονός ότι δεν μπορούν να κατοικηθούν όλοι οι πλανήτες. Όσοι είναι πολύ κοντά στον ήλιο καίνε, ενώ όσοι είναι πολύ μακριά είναι παγωμένοι. Είδαμε την κίνηση της γης γύρω από τον ήλιο, πράγμα που αιτιολογεί τη διαδοχή μέρας-νύχτας, καθώς και τη διαδοχή των εποχών.
Αναπαραστήσαμε με το σώμα μας την κίνηση της γης.....



Μιλήσαμε για τη χρησιμότητα του ήλιου (φως, ζεστασιά, ενέργεια κ.α.) και τους κινδύνους που κρύβει.
Ζωγραφίσαμε τη μέρα και τη νύχτα...



Γνωρίσαμε το γράμμα Ηη. Βρήκαμε και άλλες λεξούλες που αρχίζουν απ΄αυτό το γράμμα. Το γράψαμε και το εντοπίσαμε στην αρχή, στη μέση ή στο τέλος των λέξεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου